Preview: De favorieten van China

F1 Grand Prix of Malaysia - Race

Met een voorspelling van de uitslag zit je er eigenlijk altijd naast, maar toch is er wel iets te prognotiseren voor een Grand Prix. Daarom in aanloop naar de Grand Prix van China geen toptien, maar een lijstje met favorieten – waarbij ieder een cijfer heeft gekregen om aan te geven wat hun kansen zijn. Uiteraard staat Brawn GP bovenaan, maar Williams en Toyota gooien ook hoge ogen. Lees verder voor de lijst.

Brawn GP – 9
De favoriet voor China, na de twee overwinningen van Jenson Button en de indrukwekkende snelheid die hij liet zien.

Red Bull – 8
Zeker een grote uitdager voor Brawn GP. Het team heeft in de eerste twee races zowel met Vettel als met Webber laten zien dat het hoge ogen gooit. Pech en fouten stonden goede resultaten vooralsnog in de weg, maar daar kan in China verandering in komen.

Toyota – 8
Blaakt van het zelfvertrouwen. Helemaal na de podiumplaatsen van Trulli in Australië en Glock in Maleisië. Qua teamspirit zijn ze volledig voorbereid op een eerste overwinning.

Williams – 7,5
Lijkt iedere keer naast de pot te pissen. In de vrije trainingen zijn ze loeisnel, maar in de kwalificatie weten ze de eerste startrij nog niet te bereiken. Maar ook voor hen geldt dat het balletje in China wel de goede kant op kan rollen.

BMW Sauber – 7
In de eerste twee races lieten ze al bij vlagen zien dat ze er lang niet slecht voor staan – zeker niet in vergelijking met de rivalen van vorig jaar, McLaren en Ferrari. Een uitmuntenden strategie leverde ze in de rare race in Maleisië een podiumplaats op. Dat ruikt naar meer.

Lees ook:Preview: De favorieten in Bahrein
Lees ook:Preview: De favorieten van Spanje
Lees ook:Uitslag Australië onder voorbehoud
Lees ook:FIA: Auto’s Brawn, Williams, Toyota legaal
Lees ook:Massa vindt Brawn GP grootste rivaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.