Preview: De favorieten in Bahrein

F1 Grand Prix of China - Race

Wie gaat het goed doen tijdens de Grand Prix van Bahrein aanstaand weekend? Brawn GP gooit de hoogste ogen, met het oog op de afgelopen races. Maar Red Bull is niet ver verwijderd, met Renault en Toyota als outsiders in haar kielzog. Lees verder voor de volledige preview.

Brawn GP – 9
Is wederom de grote favoriet. Door de regen leek hun prestatie in Maleisië iets tegen te vallen, maar met de verwachte zon boven het circuit in de Bahreinse woestijn, lijken de Brawns weer de te kloppen auto’s.

Red Bull – 8,5
Lijkt momenteel het dichtst bij het niveau van Brawn GP te komen. In Maleisië ontstegen ze dat niveau zelfs. Op het droge in Bahrein is de verwachting echter dat ze het net niet gaan redden. Al weet je het met wonderboy Vettel natuurlijk nooit.

Toyota – 8
Toyota heeft afgelopen winter ook in Bahrein getest – als één van de weinige teams. Dat kan ze een voordeel geven dit weekend. Misschien dat dan de snelheid – die ze echt wel bezitten – er echt goed uit kan komen.

Renault – 8
Met de diffusor die ze snel even in elkaar geknutseld hadden, was Renault opeens heel snel in Bahrein. Met Fernando Alonso dan, want Piquet mocht kon nog niet met het nieuwe materiaal rijden. Ze zitten nog een beetje in de outsider-rol, maar juist daarom moet je ze niet onderschatten.

Williams – 7
Williams viel tot nu toe eigenlijk iedere Grand Prix tegen. In de vrije trainingen lieten ze zien erg snel te zijn, maar in de race liep het iedere keer weer stuk. Je weet maar nooit of alle factoren deze keer wel klikken, maar omdat ze nog niet veel bewezen hebben, mag je wel sceptisch blijven.

Lees ook:Preview: De favorieten van Spanje
Lees ook:Uitslag Australië onder voorbehoud
Lees ook:Preview: De favorieten van China
Lees ook:Stopwatch: Er wordt weer getest
Lees ook:FIA: Auto’s Brawn, Williams, Toyota legaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.