Preview: De favorieten van Spanje

F1 Grand Prix of Spain - PreviewsOp ‘t menu staat dit weekend de Grand Prix van Spanje, de eerste race van het Europese seizoen in de Formule 1. Veel teams komen met een grondig aangepaste auto, wat de kaarten best wat door elkaar zou kunnen schudden. Extra lastig dus om een prognose te maken. Niettemin hieronder een rijtje favorieten.

Brawn GP – 9
Brawn GP blijft topfavoriet. Helemaal omdat het team net als de concurrentie met verbeteringen aan de auto komt. Gezien de enorme technische doortraptheid van Ross Brawn zullen dat hoogstwaarschijnlijk goedwerkende verbeteringen zijn, en dus zou het team haar voorsprong op de rest kunnen behouden.

Red Bull – 9
Als Red Bull in Spanje met een soortgelijke diffusor als Brawn GP komt, is het mogelijk dat het team qua snelheid op hetzelfde niveau als Brawn GP komt te staan. Dan is het alleen nog de vraag of het team qua grip en dergelijke ook de slag weet te slaan. Los van dat heeft Red Bull met Vettel achter het stuur altijd goede papieren.

Toyota – 8
Een overwinning blijkt een zware opgave voor de Japanse renstal. Ondanks dat ze de volledige eerste startrij bezetten in Bahrein, wisten ze niet te winnen. Maar het kan natuurlijk dat ze een keer in de roos schieten. Want snelheid hebben ze genoeg. Alleen moeten ze het afmaken in de race.

Ferrari – 7,5
Ferrari bij de favorieten? Toegegeven: het is een gok. En ze zullen zeker ook niet de hoofdprijs pakken. Maar een podium zit er wellicht in. Het Italiaanse team heeft tot deze Grand Prix gewacht met echt grote veranderingen aan de auto en zou daarom opeens een sprong kunnen gaan maken. Mits alle puzzelstukjes natuurlijk in elkaar passen.

McLaren – 7,5
McLaren heeft een gestage opwaartse lijn laten zien in de afgelopen race, met een goede vierde plaats voor Hamilton in Bahrein. Als het team die lijn weet door te trekken in Spanje – en waarom zouden ze dat niet doen? – zit er zeker weer een goed resultaat in.

Lees ook:Spanje zeer belangrijke race voor Ferrari
Lees ook:Raikkonen wint nog wel dit jaar
Lees ook:Ook Brawn verbetert auto voor Spanje
Lees ook:Kubica mokt over prestatie BMW
Lees ook:Preview: De favorieten van China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.