Categorie: "Quotes"

Alonso gelooft in winst

F1 Grand Prix of Monaco - PracticeFernando Alonso gelooft nog steeds in overwinningen voor Renault dit seizoen. De beste resultaten van de Spanjaard tot nu toe waren twee vijfde plaatsen, terwijl teamgenoot Piquet überhaupt nog geen punten behaald heeft. Maar Alonso verwacht dat zijn team net als vorig jaar aan het einde van het seizoen een slag kan slaan en voor de winst kan strijden. ,,Daar geloof ik nog steeds in”, zei hij. Het is alleen de vraag of hij daar ook tevreden mee is. Waarschijnlijk niet. Alonso is van het kaliber wereldkampioen en hoort dus vooraan mee te doen. Die mogelijkheid kan Renault hem opnieuw niet bieden. Zet dus maar een sterk vraagteken achter zijn toekomst bij de Franse renstal.

Briatore boos over nieuwe teams

F1 2009 - Ferrari Threatens to Quit Over Proposed Budget CapFlavio Briatore vindt het maar niks dat er allemaal nieuwe teams uit andere raceklasses klaarstaan om tot de Formule 1 toe te treden. Volgens hem gaat de waarde van de Formule 1 daardoor hard achteruit. ,,Het klopt niet dat teams van de GP2 met ons racen: dat beschadigt ons imago en onze technologie. Kleine teams moeten succes hebben op basis van hun resultaten. Ik begon met een klein team, Benetton, en onder duidelijk regels vochten we met McLaren en Ferrari en wonnen de titels in 1994 en 1995, met een budget dat 80 procent kleiner was. We hebben nooit gevraagd om andere regels.”

Raikkonen: We gaan weer winnen

F1 2009 - Rd6 Monaco GP - QualifyingKimi Raikkonen was niet zo heel blij met zijn derde plaats in Monaco afgelopen weekend, maar hij trekt er wel de optimistische conclusie uit dat Ferrari op de weg terug naar de top is en vroeg of laat weer begint te winnen. ,,Het harde werken van de afgelopen weken draagt eindelijk wat vruchten”, zegt hij. ,,Dat is positief voor ons allemaal. We weten dat we nu op de goede weg zitten: er zijn nog wat kleine dingen te doen, maar vroeg of laat zullen we winnen.”

Toyota’s prutrace was incident

F1 Grand Prix of Monaco - RaceWaar was Toyota tijdens de Grand Prix van Monaco? In elk geval niet waar het team de races ervoor te vinden was. Op een of andere manier reden Jarno Trulli en Timo Glock het hele weekend stijf achteraan. Een teken dat het team in elkaar gekelderd is? Volgens Glock niet. ,,Ik geloof dat Monaco een eenmalig iets was, omdat we heel erg snel waren in de voorgaande races. We weten dus dat de auto goed is”, zegt Glock. Volgens de Duitser kwam de slechte race doordat Monaco zo’n speciaal circuit is. Oftewel: op sommige circuits kan Toyota het niet?

Raikkonen terug in de picture

F1 GP of Monte Carlo, Monaco 20.-24. May 2009Ferrari is eindelijk weer eens positief over Kimi Raikkonen. De positie van de Fin stond al langere tijd onder druk, aangezien zijn laatste overwinning alweer meer dan een jaar geleden is. Boze tongen beweerden dat hij aan de kant gezet gaat worden voor Fernando Alonso. Maar in Monaco liet Raikkonen zien wat hij waard was, vindt teambaas Stefano Domenicali, die het ‘prachtige weekend’ van zijn coureur prijst. ,,Op een circuit waar het om talent gaat, liet Kimi zien waar hij toe in staat is.”

Barrichello: Blijven proberen

F1 Grand Prix of Monaco - RaceRubens Barrichello moet elke race lijdzaam toezien hoe hij geklopt wordt door Button. Ook in Monaco weer, gisteren. Maar de Braziliaan blijft verbeten doorgaan, want hij hoopt nog steeds een keer te winnen en mee te doen voor de titel. En met zestien punten achter op Button kan dat natuurlijk best. ,,Ik moet zoveel mogelijk punten pakken zolang ik niet win. En als ik dan begin te winnen, is het een ander verhaal”, redeneert Barrichello. ,,Het gaat nu om het kampioenschap en Jenson neemt een hoge vlucht. Hij maakt geen enkele fout, wat heel goed voor hem is en voor het team. Ik probeer hem zo hard mogelijk te pushen.”

Button rijdt mooiste rondjes carrière

F1 Grand Prix of Monaco - RaceVoor Jenson Button was Monaco een mooiere overwinning dan de vier die hij daarvoor bij elkaar reed. Omdat het zo’n ander circuit is. ,,Als je snel bent in Barcelona, ben je op veel circuits snel. Maar dit is echt een ander circuit. Hier winnen is een geweldig gevoel. De laatste vijftien ronden waren zwaar, omdat je wat concentratie verliest en er van alles kan gebeuren, maar de laatste twee ronden waren de mooiste uit mijn carrière. Ik kon echt van het moment genieten.”

Button parkeerde overigens per ongeluk zijn auto in de pitstraat, terwijl hij door had moeten rijden op het circuit tot koninklijke loge, waar de prijsuitreiking plaatsvond. Maar triatleet als hij is, zette de Brit het op een lopen, waarna hij – hoewel iets later – toch nog op het podiumpje belandde om zijn beker in ontvangst te nemen.

Button lijkt op Schumacher

F1 Grand Prix of Monaco - RaceDe Formule 1 heeft sinds Michael Schumacher niet meer zo’n door één coureur gedomineerde seizoenstart meegemaakt. Niet verrassend dat Ross Brawn daarom vertelt dat Button veel weg heeft van Schumacher. En hij kan het weten, want de teambaas werkte vijftien jaar samen met Schumacher voordat hij Button onder zijn hoede kreeg.

Raikkonen is een raswinnaar

F1 Grand Prix of Monaco - QualifyingKimi Raikkonen is een raswinnaar. Vandaag liet hij in de kwalificatie in Monaco zien dat Ferrari haar snelheid terug begint te winnen doordat hij de tweede startplaats veroverde. Maar de Fin is niet tevreden. ,,Ik ben wel blij, maar ook teleurgesteld. Waar moet ik Button inhalen?”, vraagt hij zich af. Oftewel: plaats twee kan Raikkonen niet zoveel schelen, hij wil winnen, en alleen dat. Een instelling die een coureur siert. Overigens zou Raikkonen best tevreden mógen zijn, want hij noteerde de allersnelste tijd van het hele Grand Prix-weekend in de tweede kwalificatiesessie.

Schumacher looft Button

Motorsport/Formel 1: GP von Malaysia 2004Michael Schumacher had altijd al geweten dat Jenson Button een zeer getalenteerd coureur. De Duitse coureur maakte Button de nodige seizoenen mee toen hij zelf nog reed. ,,Toen Jenson in de F1 arriveerde, kom je meteen zien dat hij enorm getalenteerd was”, zegt Schumacher, die dat vooral afleidde uit het feit dat zijn broer Ralf regelmatig om de oren werd gereden door broekie Button bij Williams. De keer dat Button in 2004 de pole afpakte van Schumacher op Imola, zal de Duitser ook niet vergeten. ,,Toen ik dat zag, kon ik duidelijk zeggen hoe goed hij was. Hij liet zien dat als hij een auto heeft die op hem afgestemd is, dat hij absoluut van topniveau kan zijn.”