Winaar F1-race krijgt mogelijk meer punten

Formula One - F1

De FOTA – het groepie teambazen van de Formule 1- wil dat de winnaar van een Grand Prix meer punten krijgt dan nu het geval is, en dan vooral meer punten in verhouding tot de nummer twee van de race. Hun voorstel (voor de eerste acht geklasseerden): 12-9-7-5-4-3-2-1 punten. Bernie Ecclestone kan zich er wel in vinden.

De bedoeling van de nieuwe puntenindeling is dat de winnaar van een race meer beloond wordt dan in de huidige situatie. ,,Alle toeschouwers willen dat het winnen van een Grand Prix meer telt dat het nu doet”, stelt de FOTA in een verklaring.

Bernie Ecclestone, die eerste een voorstel lanceerde om het voortaan met medailles te doen, kan zich wel in het FOTA-plannetje vinden. ,,Het lijkt wel op mijn voorstel met de medailles”, zegt hij tegenover SID. ,,Het enige dat ik wil is dat de coureur met de meeste overwinningen – niet degene met heel veel tweede plaatsen – de wereldkampioen wordt.”

Nu moet alleen de FIA het nog goedkeuren. Een leuk detail: met de FOTA-indeling was Felipe Massa niet alsnog kampioen geworden, met het medaillesysteem wel.

Lees ook:Marktpraat: Geen punten maar medailles
Lees ook:In 2010 wel ‘medailles’ in F1
Lees ook:Quotes: Ecclestone veel te voorbarig met medailles
Lees ook:Quotes: Ecclestone wil nog steeds af van puntensysteem
Lees ook:Nieuwe opzet F1 pas in 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.