Nieuwe opzet F1 pas in 2010

2009 Wroom F1 Press Meeting - Day 5

Het idee van de FIA om degene met de meeste overwinningen het kampioenschap te laten winnen, zal er dit seizoen nog niet doorheen komen. Maar Bernie Ecclestone en de FIA zijn vastberaden om het volgend seizoen in te voeren. Of de teams het nu leuk vinden of niet.

De reglementen vereisen dat iedereen in de paddock het unaniem eens moet zijn met alle wijzigingen die na het sluiten van de inschrijvingstermijn voor het seizoen worden voorgesteld. Aangezien die termijn al verlopen is en veel teams er faliekant tegen zijn, zal in 2009 het puntensysteem bij het oude blijven. Maar dat geldt niet voor volgend seizoen.

,,Als teams aan het kampioenschap van 2010 mee zullen doen, zal dit de regel zijn”, stelt Ecclestone tegenover de BBC. Met ‘dit’ bedoelt hij dan de opzet dat degene met de meeste overwinningen de hele kampioenschapsbuit krijgt.

Erg vriendelijk is het niet, van Ecclestone en de FIA-baas Mosley. Het zijn immers de teams die voor de show zorgen; dan kun je op zijn minst naar hun mening luisteren voordat je regels op de schop neemt. Maar zo denken Bernie en Max blijkbaar niet.

Lees ook:In 2010 wel ‘medailles’ in F1
Lees ook:Winaar F1-race krijgt mogelijk meer punten
Lees ook:Marktpraat: Geen punten maar medailles
Lees ook:Marktpraat: Nieuwe kwalificatie-opzet?
Lees ook:Quotes: Ook Verstappen is pro medailles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.