Quotes: Ecclestone wil nog steeds af van puntensysteem

De kans dat Bernie Ecclestones idee om medailles in te voeren werkelijkheid wordt, is niet meer zo groot. Toch blijft het kleine Formule 1-opperhoofd zijn best doen om de huidige gang van zaken af te schaffen. De coureurs moeten ten allen tijde voor de winst gaan, vindt hij.

,,Vergeet het woord ‘medailles’”, zegt Ecclestone bij een Ferrari-evenement. ,,Ik denk alleen dat degene die het vaakst wint, het kampioenschap zou moeten winnen.”

Hoe dat geregeld wordt, zal Ecclestone een zorg zijn, áls het maar geregeld wordt. ,,Ik denk gewoon dat iemand die steeds tweede wordt geen wereldkampioen zou moeten worden, dat is alles. Ik hoop echt dat het idee dat de winnaar kampioen wordt, zal betekenen dat coureurs zullen racen om de winst.”

,,Dit jaar reden veel coureurs op een tweede plaats, terwijl ze niet eens probeerden om te winnen, omdat het toch maar twee punten waard is. Dan is het het risico niet waard.”

Dat is een valide argument. Wat is nu leuker? Twee rivalen die elkaar de bandenstapels in rijden omdat ze per se willen winnen, of twee rivalen die zestig ronden lang één en twee rijden, omdat ze beiden tevreden zijn met de punten die ze ermee binnenhalen?

Lees ook:Winaar F1-race krijgt mogelijk meer punten
Lees ook:Quotes: Jordan vindt medaille-idee flauwekul
Lees ook:Marktpraat: Geen punten maar medailles
Lees ook:Quotes: Ecclestone veel te voorbarig met medailles
Lees ook:Quotes: Ook Mosley positief over medailles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.