Helemaal geen nieuwe teams in 2010?

F1: APR 05 Malaysian Grand PrixVandaag vergaderen de Formule 1-teams, FIA-baas Max Mosley en commerciële baas Bernie Ecclestone met elkaar in Londen. Wat er ook besloten wordt, het heeft verstrekkende gevolgen. Als de FIA voet bij stuk houdt, kunnen er heel wat gerenommeerde teams afhaken, waaronder Ferrari. Als de FIA water bij de wijn doet en tegemoet komt aan de eisen van de teams, kan dat wel eens betekenen dat er volgend seizoen géén nieuwe teams zullen toetreden.

Momenteel staan tal van teams in de rij om in 2010 in de Formule 1 te gaan rijden, omdat dat met het budgetplafond van 40 miljoen pond een stuk goedkoper kan. Maar weinig of misschien wel niemand van die kandidaten zal nog willen toetreden als de FIA besluit het budgetplafond te verhogen of helemaal af te schaffen.

Al die nieuwe teams zijn immers op de Formule 1 afgekomen omdat het prijskaartje zo verlaagd is. Als het nu opeens duurder wordt, moet je weer van heel goede huize komen om toe te treden. En zoveel hebben de huidige kandidaten niet te makken. Misschien dat Prodrive alsnog mee kan doen – omdat die het wel vaker geprobeerd heeft. Of het Amerikaanse team USGPE, dat al voor de bekendmaking van de regels zei dat het mee wil doen. Maar daar blijft het wel bij.

Lees ook:26 auto’s aan start F1 2010?
Lees ook:Marktpraat: Drie auto’s per team?
Lees ook:Nieuwe teams: het slijmen is begonnen
Lees ook:Nog een nieuw F1-team in 2010?
Lees ook:F1-teams pakken strijdbijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.