Nog een nieuw F1-team in 2010?

Hungarian F1 Grand Prix GP2Ze staan in de rij, de teams die volgend seizoen willen toetreden tot de koningsklasse van de racerij. Na Lola, Prodrive, USGPE en nog wat andere namen, heeft nu ook iSport Internationale bekendgemaakt te mikken op een plekje op de grid. Het team is momenteel actief in de GP2 (op de foto met Scott Speed in 2005). De reden van de toestroom van geïnteresseerden is dat de FIA volgend jaar een budgetplafond wil instellen, waardoor teams voor een zacht prijsje mee kunnen doen.

,,Mijn doel is om enkele mensen in de Formule 1 een schop onder hun kont te geven en te laten zien dat ze geld over de balk gooien voor niets”, zei teambaas Paul Jackson strijdlustig op Motorsports-Magazine.com. Of hij zijn plannen doorzet, is wel afhankelijk van het precieze ‘plafond’ dat gekozen wordt. De FIA wil iets rond de 30 miljoen euro. De teams willen waarschijnlijk een hoger bedrag.

‘t Wordt zo nog druk op de grid, volgend jaar. Op zich heel leuk, alleen is er wel één ding wat de liefhebber mag vrezen: zouden die nieuwe teampjes nu echt een rol van betekenis kunnen spelen? Of krijgen we in 2010 hetzelfde startveld te zien, met achteraan bungelend Force India II, Force India III en Force India IV?

Lees ook:Paparazzen: Gascoyne jaagt op geld
Lees ook:Vettel verdient niet veel
Lees ook:Deadlinedag: Wie schrijft zich in voor F1?
Lees ook:26 auto’s aan start F1 2010?
Lees ook:Diagnose: Force India bij voorbaat geflopt

2 reacties op “Nog een nieuw F1-team in 2010?

  1. premium tea

    I’m all winched up by like the others — nice to see a fresh face, cool if we knew who you were.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Latosha Lauderman

    not all looks like it seeems but this def. is the thing for we thinking about consequencheseveryone needs

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.