F1-teams pakken strijdbijl

F1: APR 05 Malaysian Grand PrixDe Formule 1-teams, verenigd in de Formula One Teams’ Association (FOTA), hebben de strijdbijl opgegraven en zijn vastbesloten om wat te doen aan de regels die de FIA voor volgend seizoen heeft voorgesteld. De FIA wil onder meer een vrijwillig budgetplafond van 40 mijloen pond invoeren, de bandenwarmers afschaffen, bijtanken tijdens de race verbieden en een soort ‘medaillesysteem’ invoeren, waardoor degene met de meeste overwinningen kampioen wordt.

De FOTA vergaderde gisteren in Heathrow over deze regels en kwam tot de conclusie dat er veel is om zich zorgen over te maken. Daarom wil de organisatie ‘dringend’ in gesprek gaan met de FIA om te kijken of er nog wat te redden valt.

Maar goed ook, want als het zotte idee van een vrijwillig budgetplafond ingevoerd wordt, is er geen bal maar aan, aan de Formule 1. Dan krijg je een startveld dat in twee klasses verdeeld is. Een budgetplafond is prima, maar verplicht het dan gewoon voor iedereen. Maar ja, dat kan ook niet, want dan worden de grote teams boos. En niemand wil Ferrari of McLaren verliezen.

Lees ook:Ruzie over Formule 1-regels
Lees ook:Teams dreigen uit F1 te stappen
Lees ook:De FIA speelt een spelletje
Lees ook:Williams blijft wel in F1
Lees ook:Ferrari vertrekt uit F1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.