Seizoensprognose: Felipe Massa

2009 F1 Testing in Bahrain

Het is aftellen geblazen voor het Formule 1-seizoen in Melbourne van start gaat. Mooi moment om een balletje op te gooien over de kansen van alle coureurs. Daarom iedere dag een seizoensprognose van een bepaalde coureur, in de volgorde van het constructeurskampioenschap. Vandaag Felipe Massa, topfavoriet voor de titel.

Wat Felipe Massa vorig seizoen liet zien, was van een bijzonder hoog niveau. Een onverwacht hoog niveau, want eigenlijk hoorde Massa nooit helemaal bij de top. Bij Sauber was hij een brokkenpiloot, bij Ferrari vooral het kleine broertje van Schumacher. Vorig jaar toonde hij echter aan een volwassen en zeer sterke coureur te zijn.

De beste illustratie daarvoor was de Grand Prix van Brazilië. De druk was enorm: hij moest winnen om ook nog maar een beetje kans te maken op de titel. En wat deed hij? Hij reed een ijzersterke race, zonder fouten, en won. Ook tijdens de raceweekenden in bijvoorbeeld Hongarije en Valencia (opeenvolgende weekenden) was hij beregoed.

Omdat de nieuwe wagen van Ferrari er goed uitziet, zal Massa dit seizoen nog beter en feller voor de titel strijden. En dat maakt de kans dat hij wereldkampioen wordt erg groot. Er is wel één maar: vorig jaar blunderde hij ook nog wel eens – dat moet gezegd worden – en dat kan hij nu, met zoveel concurrenten, echt niet veroorloven.

Lees ook:Massa kreeg bloemetje van Hamilton
Lees ook:Thermometer: Hamilton en Massa maken zich op voor Fuji
Lees ook:Ecclestone zet geld op Massa
Lees ook:Polletje: Wie wordt de kampioen?
Lees ook:Seizoensprognose: Heikki Kovalainen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.