Thermometer: Ferrari presenteert maffe auto

Vandaag presenteerde Ferrari haar nieuwe bolide voor 2009, de F60. Een maffe bak, maar ja, dat is wat de regels voorschrijven. De voorvleugel is extreem breed, terwijl de achtervleugel extreem smal is. Felipe Massa mag er als eerste mee rijden vandaag. De bijna-wereldkampioen is, uiteraard, optimistisch ten top.

,,Elk jaar voel ik me sterker”, verklapt de Braziliaan bij het openingsfeestje. ,,Ik denk dat ik na zoveel ervaring in deze zes jaar sterker ben. Ik voel me meer ervaren, zeker na het afgelopen jaar, met hoe zo’n moeilijk kampioenschap.”

En voor het geval het nog niet helemaal duidelijk is, voegt Massa toe: ,,Ik ben er klaar voor en zelfs nog emer ervaren voor komend seizoen.”

Beduidend minder helder is de coureur als het gaat om de concurrentie. McLaren zal sterk zijn, BMW Sauber misschien, en ja, misschien ook wel Renault, of een ander team dat plotseling sterk voor de dag komt. Oftewel: zelfs Force India zou wat hem betreft een gooi naar de titel kunnen doen.

We zullen zien. In elk geval is het niet waarschijnlijk dat Ferrari nĂ­et voor de titel meedoet. Wat dat betreft zit Massa goed.

Lees ook:Thermometer: Hamilton en Massa maken zich op voor Fuji
Lees ook:Marktdeal: Alonso blijft bij Renault
Lees ook:McLaren is KERS-kampioen
Lees ook:Hamiltons titel was niet zo geloofwaardig
Lees ook:Marktpraat: Barrichello toch nog in F1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.