Alonso wil maar één ding: de titel

MAR 09 Barcelona Tests

Fernando Alonso voert de druk op zijn team op. ,,Het gaat ons maar om één doel: de titel winnen. Als ons dat niet lukt, zal het een teleurstellend seizoen geweest zijn.” Dat is zo klaar als een klontje. Maar waarom zei de Spanjaard enige tijd geleden dan nog dat hij dacht niet voor de winst, nog niet eens voor de top zes, in Australië te kunnen rijden?

Het werpt toch wat bedenkingen op over de uitspraken en prognoses van de tweevoudig wereldkampioen. Gaat het blijkbaar goed met de voorbereiding, dan is hij optimistisch en strijdlustig. Zit het even niet mee, dan schroeft hij zijn voorspellingen gelijk weer terug tot een niveau zonder enige ambitie.

Misschien moet Alonso gewoon al dat gepraat over zijn kansen achterwege laten en het houden bij wat hij ongetwijfeld gaat doen: goed racen. Dan zal vanzelf wel blijken of die titel zo reëel is en hoeft hij – als het niet zo is – zijn woorden niet terug te nemen.

Lees ook:Thermometer: Gaat Renault weer floppen?
Lees ook:Polletje: BMW gaat hopeloos seizoen tegemoet
Lees ook:Paparazzen: Alonso traint met Sastre
Lees ook:Seizoensprognose: Felipe Massa
Lees ook:Brawn heeft titel praktisch binnen

2 reacties op “Alonso wil maar één ding: de titel

  1. Elpéos

    “Maar waarom zei de Spanjaard enige tijd geleden dan nog dat hij dacht niet voor de winst, nog niet eens voor de top zes, in Australië te kunnen rijden?”

    - Er zijn meer races dan alleen in Australië.. En niet alleen het winnen in Australië geeft garantie voor de wereldtitel.. Sorry hoor maar dit vind ik echt een column van laag niveau..

      /   Beantwoorden  / 
  2. felipe

    is wel zo dat alonso vaak voorzictige voorspellingen doet als hij denkt dat zijn auto niet snel genoeg is
    misschien is hij bang arrogant te zijn…. dat vind ik wel goed

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.