Alonso verdringt Piquet

Renault F1 driver Nelson Piquet of Brazil takes part in race of stars 'Za Rulem'

Alle teams testen deze week vier dagen in Barcelona en ook alle teams geven beide coureurs twee dagen ‘rijtijd’. Behalve Renault. Daar zit Fernando Alonso sinds gisteren drie dagen achter elkaar achter het stuur, terwijl Piquet alleen maandag mocht komen opdraven. Wordt de Braziliaanse jongeling achtergesteld bij de tweevoudig wereldkampioen? Piquet ziet geen vuiltje aan de lucht, maar een teken aan de wand is het toch wel.

,,Het is normaal dat Fernando meer dagen test. Hij heeft veel ervaring en zijn informatie is heel waardevol voor het team”, zegt Piquet onderdanig tegenover Diario Sport.

Dat klinkt wel heel bescheiden voor een coureur die in de winter nog riep dat hij dezelfde kansen wil als Alonso en dat – als de auto goed is – hij net zo goed voor de titel wil gaan rijden als zijn teammaat, die het ding al tweemaal won.

Wellicht dat het een teken is dat Piquet met de pijnlijke waarheid in zijn team geconfronteerd is en dat noodgedwongen maar niet van harte moet accepteren: Alonso is de absolute nummer één, hijzelf rijdt mee om punten te sprokkelen.

Lees ook:Seizoensprognose: Nelson Piquet
Lees ook:Seizoensprognose: Fernando Alonso
Lees ook:Marktpraat: Alonso sloeg aanbod Ferrari af
Lees ook:Wistjedatje: De afvalrace van Alonso
Lees ook:Quotes: Piquet krijgt kapsones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.