Wistjedatje: De afvalrace van Alonso

F1 Winter Testing in Portugal

Formule 1-auto’s moeten voldoen aan een minimumgewicht. De teams bouwen daarom een zo licht mogelijke auto en gebruiken het resterende gewicht dat ze mogen inzetten op plekken waar ze denken dat het tijdwinst oplevert. Daarbij is het dus van belang dat de coureur niet te veel weegt: dat zou kilo’s kosten die anders op een nuttige manier ingezet hadden kunnen worden. Het gevolg: Alonso heeft deze winter als een beest getraind om kilo’s te verliezen. Met succes.

De Spaanse coureur is naar verluidt drie tot vier kilo kwijtgeraakt. Hij weegt nu 67 kilo, slechts twee meer dan het streefgewicht van Renault: 65 kilo. Dat bericht de Spaanse krant Diario AS.

Meer mag er echter niet af, zegt Alonso’s fysiotherapeut tegenover de krant. ,,Hij kan niet meer gewicht verliezen, want dan zou hij ook kracht gaan verliezen, en dat is niet wat we willen.”

Volgens de arts, Fabrizio Borra, heeft Alonso keihard getraind: vier uur per dag zat hij op de fiets. ,,Ik heb ook gewerkt met wielrenners en Alonso is echt heel sterk, meer dan ooit.”

Lees ook:Heidfeld wordt magere spriet
Lees ook:Quotes: Kan ik het helpen dat ik zwaar ben?
Lees ook:Kovalainen zelfs zwaarder geworden
Lees ook:Paparazzen: Hoeveel is Piquet afgevallen?
Lees ook:Paparazzen: Alonso traint met Sastre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.