Raikkonen: We gaan weer winnen

F1 2009 - Rd6 Monaco GP - QualifyingKimi Raikkonen was niet zo heel blij met zijn derde plaats in Monaco afgelopen weekend, maar hij trekt er wel de optimistische conclusie uit dat Ferrari op de weg terug naar de top is en vroeg of laat weer begint te winnen. ,,Het harde werken van de afgelopen weken draagt eindelijk wat vruchten”, zegt hij. ,,Dat is positief voor ons allemaal. We weten dat we nu op de goede weg zitten: er zijn nog wat kleine dingen te doen, maar vroeg of laat zullen we winnen.”

Lees ook:Raikkonen wint nog wel dit jaar
Lees ook:Quotes: Ferrari-seizoen bomvol fouten
Lees ook:Thermometer: Raikkonen ‘zal wel zien’
Lees ook:Thermometer: Red Bull vol ambitie bij presentatie nieuwe auto
Lees ook:Mosley heeft pik op Bahrein

2 reacties op “Raikkonen: We gaan weer winnen

  1. momo

    Ik had niet echt het gevoel dat ferrari met gemak die 3e plaats had behaald in monaco.
    Hoe anders zou het zijn als vettel niet gecrasht was? of als beide toyota`s op volle oorlogssterkte waren? Volgens mij doet Raikkonen alsof hij niet “blij“ met de 3e plaats is, omdat er geruchten gaan over raikkonen`s gebrek aan motivatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mario TT

    Tja als je alles door elkaar haalt dan krijg je ook niet de waarheid. Die derde plaats geen makkie? Die eerste en tweede plaats van Brawn GP wel? Geen enkele podiumplaats is een makkie puur en alleen omdat de formule 1 erg competitief is.

    Vettel werd door iedereen voorbij gereden, zelfs door Rosberg en die is later ook teruggevallen. De Toyota`s waren op volle oorlogssterkte, waarom zouden ze dat niet geweest zijn? De reden waarom Red Bull en Toyota niet snel waren is omdat ze het van de aerodynamische downforce moeten hebben en Ferrari en Brawn GP hebben meer mechanische grip. Dit is ook wat Adrian Newey heeft gezegd.

    Mechanische grip is denk ik het grondbeginsel van elke formule een auto, daarna komt de aerodynamische grip. Wat het betekend is dat in de langzame bochten de Ferrari`s en Brawn`s sneller zijn dan in de snelle bochten want daar heb je meer aerodynamische grip nodig. Vervolgens als Ferrari en Brawn ook goede Aerodynamische grip hebben dan rijden ze sneller dan de rest. Maar in Turkije zal dat wat meer aan het licht komen denk ik.
    Er gaan altijd geruchten dan Raikkonen motivatie mist, maar om dat te koppelen aan z`n niet blije reactie in Monaco vind ik geen vergelijking.

    Ik denk dat als Raikkonen een goede auto heeft waar hij wat mee kan dat hij echt hard kan en hij echt wel gemotiveerd is. Verleden jaar had hij gewoonweg niet de auto waarmee hij hard kon en Massa wel.

    Als je geen motivatie hebt dan kan je toch ook geen wereldkampioen worden? En zeker niet als je 17 punten achter staat en iedereen denkt dat hij geen wereldkampioen kan worden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.