Hoe goed is Massa nu eigenlijk?

F1 Grand Prix of Bahrain - RaceHet valt wel een beetje op. Als Ferrari wind tegen heeft, of als de omstandigheden tijdens een race niet optimaal zijn, verdwijnt Felipe Massa al vrij snel naar de achtergrond. Soms zou je denken dat hij alleen sterk is als hij van pole start, het zonnetje schijnt en de concurrentie geen inhaalpogingen doet. Als de mannen in de pit feilloos hun werk doen, er geen brokstukken op de baan liggen, hij goed geslapen heeft, etc, etc. Natuurlijk, dat zal niet waar zijn, maar het líjkt er soms wel op.

Zeker in de regen kan het een drama zijn met Massa. Dan spint en tolt hij in veelvoud in de rondte. Als je daar nu eens Kimi Raikkonen naast zet, ga je toch vermoeden dat Massa niet tot het neusje van de zalm in de racerij behoort. Raikkonen kan ook domme dingen doen, maar houdt het hoofd vaker koel. Hij was het ook die gisteren in Bahrein de eerste Ferrari-punten pakte. Hij was het die in China in de toptien van de kwalificatie doordrong en daar op kapotte banden Hamilton achter zich hield.

Misschien heeft Niki Lauda half gelijk. Hij zei dat Ferrari Alonso nodig heeft. Dat zou heel goed kunnen kloppen. Alleen zou Alonso dan niet Raikkonen moeten vervangen – zoals Lauda voorstelde – maar Massa.

Lees ook:Thermometer: Niki Lauda teleurgesteld in Hamilton
Lees ook:Quotes: Droogkloot Raikkonen is niet bang voor Alonso
Lees ook:Thermometer: Fittipaldi waarschuwt Ferrari voor de McLaren-fout
Lees ook:Ferrari staat in Italiaans ondergoed
Lees ook:Ferrari’s dreigement is menes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.