Een beetje respect voor Brawn graag

F1 Grand Prix of Australia - Race

De teams ouwehoeren weer net zo hard verder over diffusors als voor de Grand Prix van Australië. Of misschien nog wel meer. Dat Brawn GP één en twee is geworden, zou alleen maar komen door het illegale ontwerp van hun auto. En dus moet de FIA dat verbieden, zo zeggen diverse teams die het onderspit moesten delven in Melbourne. Kom op zeg, zou een team puur door een diffusortje zo dominant kunnen zijn?

In Bild vatte Niki Lauda zeer helder samen hoe de vork in de steel zit: ,,Zeggen dat een diffusor alleen het geheim is, is complete onzin. Het is een goedkoop excuus. Brawn heeft veel nauwkeurige, innovatieve, gedetailleerde oplossingen, die allemaal samen de auto erg goed maken. Het feit is gewoon dat Ross Brawn het beste werk geleverd heeft.”

En zo is het maar net. Inderdaad, Ross Brawn heeft gewoon een beestachtig goede wagen gebouwd. Dan kunnen de teams wel met de reglementen gaan zwaaien, maar dat is laf en bovenal onsportief. Wat ze beter kunnen doen, is als de sodemieter gaan sleutelen aan hun auto, zodat ze later dit seizoen misschien de troon van Brawn kunnen bestormen. Dat is een stuk chiquer, en bovendien leuker voor de fans.

Lees ook:Brawn haalt geen trucjes uit
Lees ook:Preview: De favorieten van Spanje
Lees ook:Ook Brawn verbetert auto voor Spanje
Lees ook:Voor Button was het Brawn GP of niets
Lees ook:Brawn GP test voor het eerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.