Heeft Bourdais ruzie met team?

F1 Grand Prix of Monaco - RaceHet gaat Sébastien Bourdais niet voor de wind dit seizoen, en dat roept hier en daar vraagtekens op of hij wel goed genoeg is voor de Formule 1. Toro Rosso gaf hem nog een kans dit jaar, maar hoe lang duurt hun geduld nog? Volgens berichten zou Bourdais na de Grand Prix van Spanje ruzie hebben gehad met teambaas Franz Tost. Het team zou hem de crash met Buemi in de eerste bocht verweten hebben. En Red Bull-adviseur Helmut Marko zou zelfs gezegd hebben: ,,Misschien had hij zijn bril op moeten zetten.”

Tegenover de BBC ontkent de Franse coureur echter dat er ruzie is geweest. ,,Absoluut niet”, zei hij. Niettemin rommelt het wel rond de positie van Bourdais. Na een matig debuutjaar kreeg hij nogmaals krediet voor een tweede jaar, maar vooralsnog maakt zijn debuterende teammaatje Buemi meer indruk dan hij. Het enige dat de Fransman presteert, is mopperen over wat er allemaal fout is aan de auto.

Als zich dat zo doorzet, kunnen er wel eens koppen gaan rollen. Nog voordat het seizoen afgelopen is. Dat geldt overigens ook voor Piquet bij Renault en Heidfeld bij BMW: allemaal figuren die ternauwernood het vertrouwen van het team behielden voor dit seizoen, maar het vooralsnog niet waarmaken.

Lees ook:Bourdais zeurt weer eens
Lees ook:Thermometer: Coureurs gaan heus wel dokken
Lees ook:Paparazzen: Bourdais combineert F1 met Le Mans
Lees ook:Marktpraat: Bourdais bijna zeker van stoeltje
Lees ook:Vrije trainingen: Williams de beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.