Vettel te jong om Button te kloppen

F1 2009 - Rd 4 Bahrain GP - Button Wins As Toyota FadesVolgens Nick Fry, de manager van Brawn GP, is Jenson Button met dank aan zijn lange ervaring in de Formule 1 in staat Sebastian Vettel te kloppen in het kampioenschap van dit jaar. Op dit moment lijkt het erop dat de titelstrijd tussen de beide heren zal gaan – aangezien ze de beste auto’s hebben en binnen hun team de beste coureur zijn. ,,Ik denk dat Sebastian een absoluut sensationele coureur is, maar Jensons ervaring telt ook mee”, zegt Fry tegen Autosport. 

In negen seizoenen in de Formule 1 heeft Button volgens Fry de nodige ‘oorlogswonden’ opgelopen – want het ging zeker niet van een leien dakje met hem – maar juist daardoor is hij nu extra sterk. Zeker als het om de titel gaat, denkt Fry.

,,Hij is heel relaxed. Hij is iemand die nu 29 jaar is, hij heeft veel ervaring en zet veel beter in zijn vel nu. Dat maakt een enorm verschil als het gaat om zijn zelfvertrouwen.”

Er schuilt ongetwijfeld een kern van waarheid in wat Fry zegt, maar wat hij waarschijnlijk over het hoofd ziet, is dat er geen nuchterder knaap in de paddock rondloopt dan Vettel. Het hoofd van de Duitser lijkt nooit en te nimmer op hol te slaan. Wat heeft je jarenlange ervaring dan nog voor meerwaarde?

Lees ook:Quotes: Button wil Barrichello
Lees ook:Button of Vettel wint morgen niet
Lees ook:Poll: Button of Vettel?
Lees ook:Vettel is niet te koop
Lees ook:Wistjedatje: Rally-held Loeb test voor Red Bull

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.