Nieuwe F1-teams staan in de rij

Bahrain Formula One Grand Prix: Race

Het lijkt wel alsof er een stromloop gaande is. Fabrikant na fabrikant laat weten dat het erover nadenkt om volgend jaar aan de Formule 1 te gaan meedoen. Waarom? Omdat de FIA bezig is regels te verzinnen waardoor het mogelijk moet worden om voor een ‘zacht prijsje’ – zo’n 30 miljoen euro – mee te doen aan het kampioenschap. Onder de gegadigden zitten Lola en Prodrive.

Lola deed al in de jaren zestig mee aan de Formule 1 en bleef dat met tussenpozen ook doen. De laatste deelname is echter alweer meer dan tien jaar geleden. Gisteren maakte de fabrikant van racewagens bekend dat het gaat onderzoeken of het de moeite waard is opnieuw een poging te wagen.

Ook Prodrive gaat weer een gooi doen naar een plekje op de grid. In 2008 wilde het team dat ook, maar toen haakte het op het laatste moment af. Met nieuwe regels ziet baas David Richards (foto) het wel zitten. Wellicht dat hij onder de naam Aston Martin zijn entree maakt. Klinkt goed.

Verder heb je nog het Amerikaanse team USGPE dat al een tijdje geleden gepresenteerd werd. Volgens berichten zijn er zelfs acht gegadigden, terwijl er naar verluidt slechts drie nieuwe plaatsen beschikbaar zijn. Dat valt alleen maar toe te juichen.

Lees ook:Marktpraat: Carlos Slim rond met Honda?
Lees ook:Drie nieuwe F1-teams in 2010
Lees ook:Lola en March F1-kandidaat
Lees ook:Wurz begint F1-team
Lees ook:Aanmelding nieuwe F1-teams onzeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.