Massa: Maak die races korter

Formula One Testing

Als je de Formule 1 nu spectaculairder wil maken, dan moet je gewoon de races verkorten, vindt net-niet-kampioen Felipe Massa. Volgens de Ferrari-coureur gebeurt er vaak niets in de laatste vijftien ronden, dus kunnen die net zo goed geschrapt worden. Maar blijkbaar heeft de Braziliaan een kort geheugen.

,,Te vaak gebeurt er helemaal niets in de laatste vijftien ronden”, zei Massa in La Repubblica. Als het aan de coureur ligt, wordt die laatste ronden daarom gewoon geschrapt.

Maar je hoeft maar terug te denken aan 2008 en je roept zo enkele races in herinnering waar de slotfase juist erg bepalend was. Denk alleen al aan de slotrace, waarin Lewis Hamilton in de laatste bocht de wereldtitel binnensleepte. Hoezo, er gebeurt niets?

Of denk aan de Grand Prix van België, waar regen in de laatste paar ronden heel de uitslag door de war schopte. Of de race in Engeland, waar eenzelfde soort scenario plaatsvond.

Misschien komt het door het trauma van die laatste Brazilië-bocht dat Massa dit zegt. In elk geval snijdt het geen hout. Het is te hopen dat de FOTA (bond van alle teams) binnenkort bij de aankondiging van haar plannen voor de toekomst met andere voorstellen komt om de Formule 1 aantrekkelijker te maken.

Lees ook:Renault ook in opstand
Lees ook:Massa weer vol vertrouwen
Lees ook:Button rijdt mooiste rondjes carrière
Lees ook:Quotes: ‘De snelste raceronde is niets waard’ (Raikkonen)
Lees ook:Button lijkt op Schumacher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.