Marktpraat: Honda in belangstelling op één na rijkste man

De op één na rijkste mens ter aarde, de Mexicaanse miljardair Carlos Slim, wil mogelijk het Honda-team kopen. Vorige week bezocht hij de Honda-fabriek in Engeland – wat er niet bepaald onopvallend aan toe ging. Als Slim de nieuwe eigenaar wordt, heeft Bruno Senna goede papieren voor een racestoeltje.

Terwijl David Richards naar het Midden-Oosten is gevlogen om investeerders te zoeken, zodat hij wellicht Honda kan overnemen, is Carlos Slim eens nieuwsgierig gaan kijken in Brackley, bij het hoofdkwartier van de renstal.

Dat viel nogal op. Slims helikopter was zo groot dat hij niet kon landen op het helikopterplatform bij de fabriek. De parkeerplaats moest vervolgens vrijgemaakt worden, zodat het toestel op de grond gezet kon worden.

Mocht Slim Honda overnemen, dan stijgen de kansen van Bruno Senna om voor dat nieuwe team te gaan rijden. Niet omdat beide uit Zuid-Amerika komen, maar omdat Senna gesponsord wordt door Embratel, een bedrijf dat onder de paraplu van Slims bedrijf Telmex valt.

Ondertussen zijn er nog wat andere geïnteresseerden boven komen drijven. Vijay Mallya zou interesse hebben, evenals een Zwitsers bedrijf en de Griekse scheepvaartmagnaat Achilleas Kallakis.

Lees ook:Marktpraat: Carlos Slim rond met Honda?
Lees ook:Marktpraat: Sato, Senna en Di Grassi getest
Lees ook:Senna is verontwaardigd
Lees ook:Marktpraat: Honda gered, Senna in F1
Lees ook:Martkdeal: Honda wordt Brackley F1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.