Marktpraat: Button test mogelijk voor Toro Rosso

Volgens de Britse krant The Guardian heeft Toro Rosso Jenson Button benaderd voor een zitje voor volgend jaar. Nu Honda in elkaar gezakt is, ziet het Italiaanse team – dat nog geen van de twee coureurs voor 2009 bevestigd heeft – haar kans schoon om de Brit te contracteren. Volgens de geruchten, uiteraard.

Bronnen bij Toro Rosso melden dat Button komende week al voor het team zou kunnen testen, als de Formule 1 neerstrijkt in Jerez voor de één na laatste test van het seizoen.

Button stelde zich eerst nog optimistisch en loyaal op na het bericht dat Honda ermee kapte. Maar volgens sommigen was hij ondertussen laaiend dat het zo gelopen was – met name omdat hij net een meerjarig contract met het team getekend had.

Een mogelijke komst van Button bij Toro Rosso zou de plannetjes van Sébastien Bourdais, Sébastien Buemi en Takuma Sato danig verstoren. Die drie mannen azen allemaal nog altijd op een plekje bij het team. Button zou twee van hen opzij kunnen dringen.

Maar geen nood. Als Honda een koper voor haar team vindt, zou Bourdais, Buemi of Sato altijd bij dat nieuwe team nog kunnen proberen een plekje te veroveren. En wat zal Button zuur kijken als dat nieuwe team – onder leiding van Brawn – dan opeens heel goed presteert in 2009.

Lees ook:Quotes: Buemi liep al drie weken met contract op zak
Lees ook:Marktpraat: Bourdais zou getekend hebben
Lees ook:Marktpraat: Buemi vrijwel zeker van stoeltje
Lees ook:Marktpraat: Sato, Senna en Di Grassi getest
Lees ook:Polletje: Bourdais moet blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.