Marktdeal: McLaren en Force India gaan samenwerken

var iamInit = function() {try{initIamServingHandler(234,156,205788,”http://pis.picapp.com/IamProd/Resources/Css/css2.css”)}catch(ex){}}()

De puntjes zijn nog niet op de i gezet, maar het kan haast niet missen dat McLaren en Force India met elkaar gaan samenwerken. McLaren en Mercedes zouden het Indiase team volgend seizoen een motor, versnellingsbak en KERS-systeem gaan leveren.

Vijay Mallya, de eigenaar van Force India, heeft niet zoveel geduld. Hij wil niet wachten tot zijn eigen monteurs eindelijk goed racemateriaal hebben ontwikkeld, dus gaat hij winkelen bij teams die wat hoger op de ladder staan. Dit seizoen doet zijn team het met een motor van Ferrari. Volgend seizoen wil hij een heel pakket inkopen bij McLaren en Mercedes.

Het zou gaan om een motor, versnellingsbak en KERS-systeem. McLaren heeft al aangegeven het kleine, onafhankelijke team graag te ondersteunen (het zal ze vast de nodige zakcentjes opleveren).

Er is één addertje onder het gras: Force India heeft nog een deal lopen met Ferrari voor volgend seizoen. Die moet ontbonden worden. Maar Mallya heeft er alle vertrouwen in dat dat geen problemen gaat opleveren. Want, zo zegt hij, hij is ‘hele goede vrienden' met de Italianen.

Lees ook:Marktdeal: Force India en McLaren definitief samen
Lees ook:McLaren is KERS-kampioen
Lees ook:Quotes: Force India heeft Indiase coureurs in de planning
Lees ook:Marktdeal: De la Rosa test Force India
Lees ook:Quotes: McLaren-coureurs bij Force India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.