Preview: De toptien van Maleisië

F1 Grand Prix of Malaysia - Previews

Een kleine preview voor de liefhebber die graag alvast wil weten hoe de Grand Prix van Maleisië dit weekend verloopt. In het kort: Button wint, Barrichello valt uit, Vettel imponeert, en Ferrari herstelt. Dat alles gebeurt in de regen (zie de actuele foto hiernaast maar). Lees verder voor de uitgebreide versie.

Brawn GP overklast iedereen weer tijdens de kwalificatie en start met twee auto’s op de eerste rij. Sebastian Vettel staat er echter goed bij, net als Nico Rosberg. In de race blijkt Brawn te weinig te hebben getest om een betrouwbare auto te hebben, en dus valt Barrichello uit (ook mede door zijn wilde rijstijl). Button blijft aan de leiding en wint de race.

Vettel houdt dit keer het hoofd koel (hij torpedeert dus geen collega’s) en wordt tweede. Dat echter na een fel gevecht met Nico Rosberg, die net zo snel is, maar het op strategie moet afleggen tegen de Red Bull.

Achter hen rijden de beide Ferrari’s saai maar degelijk achter elkaar aan naar plaats vier en vijf. Niet heel denderend, maar altijd nog een stuk beter dan de prestatie van McLaren. Dat lijkt natuurlijk nergens op. Kovalainen kloddert wat aan achterin het veld en Hamilton neemt zoveel risico’s voor een betere plaats, dat hij zichzelf de hekken in rijdt.

Kortom, de toptien is als volgt:

1. Button
2. Vettel
3. Rosberg
4. Massa
5. Raikkonen
6. Glock
7. Nakajima
8. Alonso
9. Bourdais
10. Buemi

Lees ook:Uitslag GP Monaco
Lees ook:Voorspelling: De uitslag van Australië
Lees ook:Teamorders bij Brawn GP?
Lees ook:Uitslag eerste vrije training Maleisië
Lees ook:Button of Vettel wint morgen niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.