Diagnose: Honda, the day after

Het vertrek van Honda heeft een fikse schok teweeggebracht in de Formule 1. De ene paniekreactie volgde op de andere. Lees verder voor een puntsgewijze stand van zaken.

1. Honda is op zoek naar een koper voor het team. Naar verluidt zouden er al drie geïnteresseerde investeerders zijn. De Japanse teamtop heeft bovendien laten weten dat er maar een klein prijsje gevraagd zal worden, om er toch vooral voor te zorgen dat het team in leven kan blijven. Wat dat betreft is het best denkbaar dat er op korte termijn een dealtje gesloten wordt.

2. In afwachting daarvan, heeft Honda wel de tests die nog in 2008 gepland stonden, afgezegd.

3. Jenson Button dreigt – als er géén koper gevonden wordt – zonder werk te zitten volgend jaar. Daarom hebben de Honda-bazen gezegd dat ze van hem een ‘vrij man’ willen maken. Pas tekende Button voor meerdere jaren bij bij het team, maar aan dat contract zou hij zich dan niet meer hoeven te houden. Heel veel andere opties heeft de Brit echter niet. Toro Rosso misschien, of Force India, maar dat laatste team is nu niet bepaald waar je als een Button graag terecht wil komen.

4. Naast Button zijn er nog twee teleurgestelden: Rubens Barrichello (die uit alle macht zijn plek probeerde te behouden) en Bruno Senna (die op de plek van Barrichello aasde). Volgens teambaas Ross Brawn was met name Barrichello behoorlijk verontwaardigd na het nieuws van gisteren. Overigens zal Brawn zelf zich niet zo’n zorgen hoeven maken. Als er geen koper voor Honda aantreedt, zijn er nog negen andere teams die ongetwijfeld dolgraag van zijn diensten gebruik willen maken.

5. Tot slot heeft FIA-baas Max Mosley nog wat olie op het vuur gegooid door te zeggen dat als er niet heel rap aan kostenbesparing gedaan gaat worden, dat er dan meer teams op het Formule 1-kerkhof belanden.

Lees ook:Quotes: Button definitief van het toneel?
Lees ook:Marktpraat: Grote teams met drie auto’s op de grid
Lees ook:Schokkend nieuws: Honda stapt uit F1
Lees ook:Marktpraat: Nog meer slachtoffers op de F1-grid?
Lees ook:Quotes: Button staat voor alle teams open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.